My first homestay in New Zealand
Mai Hirotani
There are three things I felt after experiencing a homestay in New Zealand.
The first is the difference in food.
Japanese staple foods are rice and noodles, but New Zealand staple foods are pasta, bread and potatoes.
New Zealanders are a little bigger than Japanese people and eat a lot, so I struggled to eat all for the first few days.
There were also differences in sweets.
New Zealand chocolate was about the size of a like face, a little thick, and a very sweet taste.
Gummy candy is harder than Japanese, and the taste is not a one kind. Standard is include a lot of taste.
The second is the difference between supermarkets.
The New Zealand supermarket has a large area and a very high ceiling.
Each item sold was big.
Meat and fish were sold in blocks, milk in bottles, and yogurt sold in buckets.
The third is the difference between buildings.
Many of Japan's standard houses are two-story, whereas New Zealand has many one-story houses.
However, tall buildings such as buildings were about the same height in Japan and New Zealand.
I was full of uneasiness overseas for the first time in my life.
When I met my host family, I couldn't talk well because of anxiety and tension.
However, my host father said, "Let's do my best slowly according to the pace of Mai".
So, I became possible to do something like a conversation little by little.
My host family took me to various places on holiday.
We went to many places such as a zoo, ice skates and hot pools.
I remember that we were very busy. I was a little tired but very fun.
At night, host family ordered pizza, watched a movie with drinking a cola, and played a board game.
I felt very nervous on the first day of my school experience.
My buddy guided me through the school and introduced buddy's friends, and gradually got used to the school atmosphere.
I was most happy about in New Zealand was that I celebrated my birthday two days before returning to Japan.
I was surprised not to think that I could celebrate my birthday, and I was really happy.
Homestay in New Zealand was a lot that I could not experience in Japan.
In addition to knowledge of New Zealand culture and life, I was able to deepen my exchange with my host family like a real family.
This experience has been an unforgettable experience in my life.
私の初めてのホームステイ
倉敷市立味野中学校 三年 廣谷真衣
私がニュージーランドでの暮らしを体験して思ったことや感じたことが3つあります。
1つ目は、食べ物の違いです。
日本の主食は、お米や麺類ですが、ニュージーランドではパスタやパンやジャガイモです。
ニュージーランドの人は日本人より一回りくらい大きく、食べる量も多いので、最初の内は残さず食べるのに苦戦しました。
お菓子にも違いがありました。
ニュージーランドのチョコレートは顔くらいの大きさで少し厚みがあり、とても甘い味でした。
グミは日本のものよりも固く、味は1種類ではなく、たくさんの種類の味が入ったものが定番でした。
2つ目はスーパーマーケットの違いです。
ニュージーランドのスーパーは面積が広く、天井がとても高かったです。
売られている物も1つ1つが大きいサイズでした。
お肉や魚はブロックで、牛乳はボトルで、また、ヨーグルトはバケツで売られているものが多かったです。
3つ目は、建物の違いです。
日本の一般的な家の多くは2階建てであるのに対し、ニュージーランドは1階建ての平屋が多かったです。
しかし、ビルなどの高い建物は日本もニュージーランドも同じくらいの高さでした。
私は人生初めての海外で不安な気持ちでいっぱいでした。
ホストファミリーと会った時も不安な気持ちと緊張でなかなかうまく会話ができませんでした。
でも、ホストファーザーが、「ゆっくり真衣のペースにあわせて頑張ろう。」と言ってくれたことで少しずつですが会話らしいものができるようになりました。
休みの日には、色々な場所に連れて行ってくれました。
動物園やアイススケート、ホットプールなどたくさんの所へ遊びに出かけました。
とても忙しく行動したように記憶しています。ちょっと疲れたけどとても楽しかった思い出です。
夜になるとピザを注文して、コーラを飲みながら映画を見たり、ボードゲームをしたりしました。
通学体験の初めの日は緊張で胸がはりさけそうでした。
バディが学校の中を案内してくれたり、友達を紹介してくれたりして、少しずつ学校の雰囲気に慣れていけました。
ニュージーランドの暮らしで一番うれしかったことは、日本に帰る2日前に私の誕生日を祝ってくれたことです。
まさか、私の誕生日を祝ってもらえるとは思わなくてびっくりしたし、本当にうれしかったです。
ニュージーランドでの暮らしは、日本では体験できないことがたくさんありました。
ニュージーランドの文化や暮らしの知識以外にもホストファミリーと本当の家族のように交流を深めることができました。
この体験は私の人生で一生忘れることのできない体験になりました。